FeedPulse op Dé Onderwijsdagen

De Drieam Stand

Afgelopen maand was Drieam met FeedPulse aanwezig bij Dé Onderwijsdagen. Het thema? Onderwijs op maat! Samen met associate lector Eric Slaats van Fontys Hogeschool ICT gaf onze onderwijskundige Fleur een sessie over de inzet van technologie bij gepersonaliseerd leren. Bij deze sessie vormden meerdere meetmomenten, doorlopende feedback op het leerproces en de educatieve software applicatie FeedPulse de rode draad.

Het didactische concept van Fontys ICT legt op innovatieve wijze de focus op eigenaarschap en lineair leergedrag. De student is zelf verantwoordelijk voor het reguleren van zijn of haar eigen leerproces. De door Drieam ontwikkelde webapplicatie FeedPulse geeft de student en docent doorlopend inzicht in ontwikkeling, kennisniveau en aandachtsgebieden. Verschillende meetmomenten in de vorm van toetsing spelen hierbij een belangrijke rol en vormen de bron voor persoonlijke ontwikkelingsgerichte feedback.

Meer lezen over deze good practice? Dat kan in de uitgave “Invulling geven aan onderwijs op maat – 10 good pracitces uit MBO, HBO en WO” (pagina 16) van SURFnet.